-پرسش و پاسخ با خوانندگان وبلاگ در خصوص هیپنو تراپی و روان درمانی..
====

باسلام من میخواستم راجع به همسرم مشاوره بگیرم همسرم دایما میگوید آرزوی مرگ دارد وعلاقه ای ب زندگی ندارد ومیگوید هیچ علاقه ای برای دیدن فرزند درراهمان ندارد نامزد هم که بودیم همینطور بود ولی میگوید تورا دوست دارم بیشتر وقتها بیقراراست و شبهاخیلی بیشتر پاهایش را دایما تکان میدهد وحوصله نداردگاهی بازوی چپش تیر میکشدوپاهایش بشدت می خارد ازمراجعه ب پزشک امتناع میکند من فکر میکنم ازمراجعه وحشت دارد میگوید نه دکتر می آیم نه دارو میخورمآقای دکترمن چه کنم
پاسخ دکتر جعفر دارابی(متخصص روان شناسی-استاد دانشگاه) : سلام
همسر شما علائم افسردگی دارد..اگر افسردگی شدید باشد شده به زور باید بستری شود معمولا در حالتهای شدید بیماریهای روانی مثل افسردگی عمده،اسکیزوفرن و دوقطبی بیمار نسبت به بیماری خود بینش کافی ندارد..در این موارد بیمار شاید به خودش آسیبهای جدی بزند مثل خودکشی یا خودزنی...لذا اطرافیان بیمار با هماهنگی با اورژانس باید اقدام اجباری برای بردن بیمار به بیمارستانهای اعصاب و روان نمایند..
با سلام و با آرزوی موفقیت برای شما من دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی هستم پایان نامه من در مورد طرح واره های ناسازگار اولیه و هیجانی افراد چاق است می خواستم بدانم آیا کلینیک شما قبول می کند که با من همکاری داشته باشد یا خیر؟ من می خواستم پرسشنامه هایم را به افرادی بدهم که توسط یک روانشناس مصاحبه داشته اند اگر شما لطف کنید و قبول کنید من پرسشنامه هایم را به مراجعان شما بدهم تا پر کنند بسیار سپاسگزار خواهم بود. در غیر اینصورت نیز باز هم برای شما آرزوی سلامتی و شادکامی دارم.
پاسخ دکتر جعفر دارابی(متخصص روان شناسی-استاد دانشگاه) : ...کلینیک من بیمار چاق نداریم که آزمودنی باشند باید به مراکز درمان چاقی رجوع کنید ضمنا چاقی چه رابطه ای با طرحواره دارد ؟؟
یکشنبه 6 بهمن 1392 03:53 ب.ظ
سلام.ببخشید ایا تا به حال بیماری داشتید که وسواس فکری داشته باشه و با مراجعه به مطب شما بهبود بیدا کند.متشکرم
پاسخ دکتر جعفر دارابی(متخصص روان شناسی-استاد دانشگاه) : ...وسواس فکری اگر شدید باشد به دلیل عدم تمرکز فکر بیمار وارد خلسه نمیشود و معمولا باید دارو درمانی شده و با کمک روشهای رفتار درمانی کار شود در حالتهای خفیفتر بله قابل درمان ولی سخت و طولانی مدت هست....

با سلام من دختری 27 ساله هستم كه مبتلا به وسواس شدید فكری هستم و همین طور در مو قعیت های خاص دچار استرس های زیادی میشوم.ایا هیبنوتیزم تاثیری در روند درمان من دارد؟ با تشكر
پاسخ دکتر جعفر دارابی(متخصص روان شناسی-استاد دانشگاه) :
 سلام
هیپنوتیزم  و روان درمانی در درمان وسواس اثر زیادی ندارد چون بیماران وسواسی نسبت به همه چیز از جمله درمان خودشان هم شک و تردید دارند.دیگر اینکه، یکی از عناصر هیپنوتیزم تمرکز است که این بیماران به دلیل عدم تمرکز فکر لازم وارد خلسه های مناسب نمیشوند.اما در درمان ترسها و اضطراب در موقعیتهای خاص که اشاره کردید یا انواع فوبیها بسیار موثر است..
دکتر دارابی
====
از ف.

سلام آقای دکتر من حدود پنج ماه پر از دغدغه رو پشت سر گذاشتم فقط میخوام بدونم امکانش هست این پنج ماه از یاد من بره . بخدا دیگه طاقت ندارم نمیتونم ادامه بدم. انقدر حالم خرابه که شبها تا صبح بیدارم و همش درحال گریم. دارم آب میشم ..امکانش هست این دوره زمانی از ذهنم پاک شه؟
پاسخ دکتر جعفر دارابی(متخصص روان شناسی-استاد دانشگاه) :
سلام
نمیدانم مشکل شما چیه که براتون غیر قابل تحمل است..ولی یکی از کاربردهای رواندرمانی و هیپنوتراپی همین امور است...
دکتر دارابی
====
مریم
پنجشنبه 4 مهر 1392 02:04 ب.ظ
باسلام.اقای دکترمادری40ساله هستم یک پسر9ساله بیش فعال دارم ایااین مشکل با هیبنوتیزم قابل درمان است.بعلاوه اینکه خودم وهمسرم هردومشکل افسردگی داریم وعصبی وکم تحمل هستیم آیا میتوانیم به درمان باهیبنوتیزم امیدوار باشیم.باتشکر
پاسخ دکتر جعفر دارابی(متخصص روان شناسی-استاد دانشگاه) :
 با سلام
بیش فعالی مشکل مغزی است و با هیپنوتیزم درمان نمیشود..ولی افسردگی شما و همسرت قابل درمان( با رواندرمانی در کنار هیپنوتراپی) است..
دکتر دارابی
  ====

سلام. خسته نباشید.
تقریبا 2 ساله که از کسی که دوستش داشتم جدا شدم. گذشت زمان حال منو خوب نکرد بلکه بدتر و بدتر شدم... نزد چند پزشک روانشناس و روانپزشک رفتم ولی تاثیری نداشت... فشار بقدری روی من هست که چند بار خودکشی کردم. من هیچ روش درمانی که احتیاج به زمان باشه رو نمیخوام. واسه اینکه دارم لحظه به لحظه تو خواب و بیداری عذاب می کشم... فقط خواهش می کنم اگه با هیپنوتیزم میتونید به من کمک کنید بگین که بیام تهران. در غیر اینصورت باز هم دست به خودکشی میزنم.
پاسخ شما :
سلام
این علائم میتواند علاوه بر درد جدایی ، نشانگر افسردگی و احتمالا اختلال شخصیت از نوع ... باشد که نمیخواهم اسم آنرا بیاورم..شما به رواندرمانی در کنار هیپنوتراپی نیاز دارید..اگر میتوانید جلسات متعدد ادامه دهید..نتیجه میگیرید و گرنه با یکی چند جلسه نتیجه ندارد...
دکتر دارابی.
====
جمعه 29 شهریور 1392 11:52 ب.ظ
سلام.من دختری هستم که دارای موقعیتهای زیادی برای ازدواج بودم اما نامزدم را انتخاب کردم چون فکر میکردم انسان پاکی است و تا قبل از من ازدواج با من با هیچ دختری رابطه جنسی نداشته.اما مدتی بعد از عقدمان قضیه ای پیش آمد که به صحت این موضوع شک کردم .این قضیه آنقدر در زندگی ما تاثیر گذاشته که اصلا نمیتوانم با نامزدم کنار بیام و زندگی مشترکمون رو شروع کنم به خاطر همینه که عقدمون طولانی شده ودو ساله که عقدم.اون چیزی که منو اذیت میکنه اینه که نمیدونم قضیه رابطه اون راست یا دروغه چون خودش قسم خورده و گفته هر کاری که برای رد این قضیه لازم باشه انجام میده .آیا با هیپنوتیزم میشه همچین قضیه ای رو روشن کرد ؟اگه میشه بهم کمک کنین چون هم خودم دارم اذیت میشم هم اون بیچاره رو عذاب میدم

پاسخ دکتر جعفر دارابی(متخصص روان شناسی-استاد دانشگاه) :
سلام
تا خود شخص نخواهد هیچ کس نمیتواند او را هیپنوز کند..چنین چیزی(اعتراف گرفتن)در هیپنوتیزم امکانپذیر نیست.. ضمنا گذشته هر فرد به خودش مربوطه .آن زمان شما در زندگی او نبوده اید.. نباید اینقدر سخت بگیری اگر قادر به اعتماد نیستی ادامه ندهید..
دکتر دارابی
  ====
ف.ر
چهارشنبه 27 شهریور 1392 08:19 ب.ظ
من وقتی بچه بودم پدر من مرا کتک زد و از آن موقع دچار لکنت زبان شدم ایا خوب می شوم
پاسخ دکتر جعفر دارابی(متخصص روان شناسی-استاد دانشگاه) :
 ...سلام
  اولا متاسفم که بسیاری از والدین از اینگونه روشها برای تربیت کودکان خود استفاده میکنند ، چون خودشان به این روش تربیت شدند و این میراث شوم را نسل به نسل منتقل می کنند.لکنت زبان علاوه بر اینکه از ترس و اینگونه اعمال خشونت آمیز ریشه میگیرد، یک زمینه و ریشه ارثی یا مغزی دارد..با هیپنوتیزم بهتر میشود ولی بعید است کاملا خوب شود..
دکتر دارابی
=====
پنجشنبه 21 شهریور 1392 09:56 ب.ظ
با سلام دختر8ساله ا م درحیاط منزلمان مورد ازار جنسی قرار گرفته.ایاهیپنوتیزم به فراموش کردن این خاطره تلخ به دخترم کمک میکند
پاسخ دکتر جعفر دارابی(متخصص روان شناسی-استاد دانشگاه) :
سلام
   اولا از این موضوع بسیار متاسفم . متاسفانه این اتفاق برای خیلی از افراد می افتد و مراجعان زیادی تا کنون برای این مشکل داشته ام .مشکل فوق باید بررسی شود که توسط فرد فامیل یا غیر آشنا و یا توسط محارم دخترت انجام شده است..اگر یادآوری این خاطره باعث درد و ناراحتی روانی شود بیماری ، پی.تی.اس.دی. خواهد بود..هیپنوتیزم در کنار روش درمانی خاص(ای.ام.دی.آر) بسیار موثر است..ضمنا فراموشی با هیپنوتیزم حال بیمار را بدتر میکند...
دکتر دارابی
====
م.ا
سه شنبه 29 مرداد 1392 12:09 ق.ظ
سلام
اقای دکتر من 15 سالمه و لکنت زبون دارم شدید نیست.هم من هم پدرم و هم برادرم لکنت زبون داریم.پیش چندتا دکتررفتم وگفتن چون ارثی هستش درمانی واسش نیست.هیپنوتیزم میتونه لکنت زبون من رو درمان کنه از بچگی دچار لکنت زبون شدم برادرم 5 سالشه ولکنت شدید داره..
سپاس گذارم
پاسخ دکتر جعفر دارابی(متخصص روان شناسی-استاد دانشگاه) :
سلام
لکنت زبان اگر علتش به عزت نفس پایین،کمرویی و اضطراب مربوط باشه تا حدی با رفع این موارد درمان میشود..ولی درمان کامل آن بعید است..
دکتر دارابی
====
بهار
شنبه 26 مرداد 1392 02:01 ب.ظ
با سلام
آقای دكتر اگر هیپنوتیزم برای فراموش كردن خاطرات گذشته كارآمد نیست، پیشنهاد شما برای خلاصی از تكرار هر روزه این خاطرات چیه؟
پیشاپیش ممنونم از پاسخ شما
پاسخ دکتر جعفر دارابی(متخصص روان شناسی-استاد دانشگاه) :
 سلام
برای مقابله با خاطرات منفی روش عادی سازی خاطرات با متد حساسیت زدایی نظامدار و تکنیک e.m.d.r. مناسب است..که دو تکنیک درمانی است...
دکتر دارابی
====
حسین
سه شنبه 22 مرداد 1392 02:23 ب.ظ
با سلام و خسته نباشید
من همسری دارم كه دچار بیخوابی میابشد و شبها معمولا تا 4 و یا 5 بامداد بیدار است و بعد میخوابد علیرغم مراجعات مكرر به دكتر روانشناس مشكلش حل نشده همین امر باعث بروز مشكلات متعددی شده است ( مثلا دخترم هم با توجه به همین مشكل شبها بیدار میماند و دیر میخوابدو ...) البته خودش میگوید بحرانها و ضربات روحی كه در دوران نوجوانتی بر خانواده اش وارد آمده باعث این امر شده است حال سئوال این است :
آیا علم هیپنوتیزم میتواند باعث فراموشی حافظه گذشته و خاطرات بد شخص گردد یا نه ؟
همسرم میگوید هر شب خاطرات گذشته برایم تداعی میگردد...
پاسخ شما موجب امتنان است
پاسخ دکتر جعفر دارابی(متخصص روان شناسی-استاد دانشگاه) :
 سلام
تجربه من نشان داد که هیپنوتیزم در اختلالات خواب موثر نیست..با هیپنوتیزورهای دیگر هم مشورت کنید شاید آنها موثر باشند..ضمنا فراموشی با هیپنوتیزم امکانپذیر نیست اگر هم انجام شود که 5 درصد افراد به آن مرحله از خلسه میرسند حال بیمار بدتر خواهد شد زیرا هدف رواندرمانی و روان کاوی هشیار کردن ضمیر ناهشیار است تا حال مریض بهبود یابد و این خلاف جریان نرمال رواندرمانی است!!!..فراموش کردن حال بیمار را بدتر میکند..ولی روی خاطرات بد با تکنیکهای دیگر رواندرمانی میتوان کار کرد...به امید شفای بیمارتون ..
دکتر دارابی
====

محمد
دوشنبه 21 مرداد 1392 12:26 ق.ظ
سلام دکتر
من از کودکی عادت دارم انگشت دهان خود را میمکم ودر خلوت این حس بهم دست میده فقط طوری که در مواقع خواب اگر این کار را نکنم سر درد می گیرم و خوابم نیمبرد..و این باعث شده تا بین دندان هایم مقداری فاصله بیوفتد..ایا می توان بعد از 23 سال این مشکل را حل کرد؟
پاسخ دکتر جعفر دارابی(متخصص روان شناسی-استاد دانشگاه) :
 سلام
تا حال مورد مشابه شما را نداشتم و در مورد درمانش نمیتوانم چیزی بگویم
دکتر دارابی
====

پرهام
یکشنبه 20 مرداد 1392 03:23 ب.ظ
سلام آقای دکتر من از بچگی به بیماری لکنت زبان دچار شدم.البته خیلی شدید نیست ولی بعضی وقت ها گیر میکنم.هیپنوتیزم روش خوبی برای درمان لکنت زبان هست؟دائمی هست یا موقت؟و تو چند جلسه میشه درمانش کرد؟ اگر شما از همکاراتون کسی رو تو شهرستان گرگان میشناسین بهم معرفی کنین ممنون میشم
پاسخ دکتر جعفر دارابی(متخصص روان شناسی-استاد دانشگاه) :
 سلام
درمان لکنت زبان قطعی نیست ولی در کنار گفتار درمانی میتواند موثر باشد..
دکتر دارابی
====
همایون
چهارشنبه 16 مرداد 1392 07:09 ب.ظ
من جوان 24 ساله کم رو و شدیدا خجالتی ، بدون اعتماد به نفس کافی و خیلی تنها هستم.آیا هیپنوتیزم موثر است؟
پاسخ دکتر جعفر دارابی(متخصص روان شناسی-استاد دانشگاه) :
سلام
در این مورد هیپنوتیزم در کنار روان درمانی بسیار موثر است.مقاله نمونه های درمان با هیپنوتیزم را در همین وبلاگ یا در سایتم بخوانید..
دکتر دارابی
====
همایون
یکشنبه 13 مرداد 1392 07:52 ب.ظ
با سلام
ببخشید آقای دکتر اثر هیپنوتیزم دائمی یا موقته؟
هزینه یک جلسه روانشناسی چقدره؟
پاسخ دکتر جعفر دارابی(متخصص روان شناسی-استاد دانشگاه) :
سلام
اگر تلقینات و تغییرات بر اساس یک منطق درست باشد ، بله اثر آن باقی میماند.ضمنا هیپنوتیزم باید تکرار شود ..تکرار،تمرین و تلقین باید در کنار هم باشد تا اثر آن با ثبات بماند..
دکتر دارابی
====
پانیز
شنبه 5 مرداد 1392 01:36 ب.ظ
با سلام من یه مشکلی دارم که وقتی دارم با یکی حرف میزنم اگه باهاش چش تو چش بشم خندم میگیره این مشکل با هیپنوتیزم بر طرف میشه؟ آیا؟
پاسخ دکتر جعفر دارابی(متخصص روان شناسی-استاد دانشگاه) :
سلام

تا حال چنین بیماری نداشتم که بگویم خوب میشه یا نمیشه.باید ازمایش کرد .اگر مراجعه کنید،شما اولین بیمارم در این موضوع خواهید بود.
ف.ن
====

رضا
شنبه 2 شهریور 1392 04:54 ب.ظ
سلام . من امسال امتحان کنکور دارم میخوام بدونم هیپنوتیزم تا چه اندازه میتونه تو موفقیتم کمک کنه ؟ آیا این مطالبی که تو سایت های مختلف وجود داره و همچنین وبلاگ خودتون ذکر شده که با هیپنوتیزم میتوان نابغه شد صحت داره
؟ یا میگن با یکبار خواندن تمام مطالب را حفظ میکنید ؟ لطفا راهنمایی کنید . داوطلب کنکور
پاسخ دکتر جعفر دارابی(متخصص روان شناسی-استاد دانشگاه) :
 سلام
هیپنوتیزم بر اساس منطق و واقعیت عمل میکند..تلقینی که غیر واقع بینانه و به دور از عقل سلیم باشد هیچ اثری نخواهد داشت..نابغه بودن ناشی از هوشی است که عمدتا ارثی است و با تلقین نمیتوان نابغه شد..ضمنا من نگفتم هیپنوتیزم نابغه ساز است اگه جایی آمده اشتباه است.تلاش و تلاش و تلاش..
دکتر دارابی
====
م.
شنبه 2 شهریور 1392 01:39 ق.ظ
با عرض سلام
30 ساله هستم .همین الانم نمیدونم چی میخام بگم اما دارم فقط مینویسم .یعنی اصلن نمیدونم از کجا شروع کنم که بدرتون بخوره تو 5 سال اخیر روند نزولی داشتم روز بروز افسرده تر شدم . زیاد فکر میکنم.اگه بخام کاری رو انجام بدم درگیر افکاری میشم که اون کار کلا یادم میره.از طرفی هم اونی که دوسش داشتم ازدواج کرده .من چمه؟مدرک دیپلمم ریاضی . فیزیک ه تو درس ریاضی خیلی موفق تر بودم چون خونددن واسم عذاب آوره مثلا تو دانشگاه معارف شدم 10 اما حسابداری پیشرفته 18.بعد خدمت کارم تدوین و فیلمبرداری عروسی بود خیلی هم تو کارم خبره بودم اما الان حتی نمیتونم واسه 3 دقیقه کلیپ بزنم.شاید زمانه چون با کارم راضی نبود من کنارش گذاشتم بعد رفتم حسابداری الانم دارم حسابداری میخونم اما هیچ امیدی به آینده ام ندارم.خواهش میکنم اگه درمانی هست کمکم کنید.ممنون.
پاسخ دکتر جعفر دارابی(متخصص روان شناسی-استاد دانشگاه) :
 سلام
مشکل شما عمدتا افسردگی است ..که البته ممکن است اضطراب هم باشد..باید به روانشناس مراجعه کنید..
دکتر دارابی
====
مرجان س
پنجشنبه 31 مرداد 1392 08:00 ب.ظ
با سلام آیا هیپتوتیزم روی کودک 11 ساله که دچار تیک چشمی هست وبه دارو جواب نداده موثر هست؟ضمنا پرخاشگر هم هست آیا هیپنوتیزم اختلالات رفتاری را اصلاح میکند؟
پاسخ دکتر جعفر دارابی(متخصص روان شناسی-استاد دانشگاه) :
 سلام
تیک دلائل گوناگونی دارد..باید دید علت تیک به اضطراب یا افسردگی مربوط میشود و یا علل جسمی..اگر علت آن روانی باشد احتمال زیاد پاسخ میدهد...
دکتر دارابی